Komentáře

1 Tereza Tereza | 21. srpna 2014 v 14:20 | Reagovat

Když pominu fakt, jak moc mě článek pobavil, musím říct jen jednu věc - trefa do černého. :D

2 Meghan Meghan | Web | 21. srpna 2014 v 14:41 | Reagovat

Konečně se toho někdo nebál :D Hrozně bych ti to chtěla zhejtovat, ale nějak nemůžu, když souhlasím, žejo :D Akorát co se "vnitřní bohyně" týče - když je ta knížka fakt blbě napsaná, tak je v pořádku, že to normální čtenáři totálně zhejtujou a ti sváteční, co četli tak Twilight a Fifty (protože se jim u toho dobře usíná /stránka před spaním prý fakt stačí/ a protože se o tom hrozně mluví a oni chcou být frikulíni), to milujou. Když má knížka jenom lovery nebo jenom hatery, tak je to podezřelé.
*** Jinak šukat bude z polštiny, ovšem nejlíp vyzní ve spojení "hledám pití". Takže si to klidně mrdněte do translátoru. :D

3 "Wulfi" "Wulfi" | Web | 21. srpna 2014 v 14:55 | Reagovat

[1]: Pobavil? To jsem rád. :) Už jsem se bál, že je ze mě nadobro suchar. :D

[2]: Není čeho se bát... Vždycky se najde někdo, kdo nesouhlasí a jestli se mnou nesouhlasí jeden nebo sto bloggerů je mi šumák, pač já nepíšu ani tak pro bloggery, ale pro mé čtenáře. :)
Sakra, já se tak těšil na hejt! :C
Tak jasně.

(*) On je problém v tom, že polština je vlastně jen modifikovaná "čeština" z ±17.-18. století (a třeba slovenština je vlastně jen upravená "čeština" z 18. století/z Dalimilovy kroniky!). Pořád to má společný základ.
Ale (i právě proto) je pravda, že slovo "szukat" je teď v normální slovní zásobě poláků a normálně se používá. :) Jo, jednou jsem byl na výletě v Polsku (v archivu by měly být články, ve kterých to vzpomínám) a chtěl jsem po kolegovi pití... Dat feelin'... :D

4 Bětka Bětka | Web | 21. srpna 2014 v 15:04 | Reagovat

Jen bych doplnila význam slova "mrdat" - ono se to prý dřív používalo pro každý rychlý pohyb, vlastně i pro to, pro co se používá nyní :))

Jinak si myslím, že základem jakékoliv dobré recenze jsou dobré argumenty, které si recenzent umí obhájit. Jinak je na kočku úplně stejně pozitivní, negativní i recenze s nejistým postojem :D

Super článek :)

5 Meghan Meghan | 21. srpna 2014 v 15:13 | Reagovat

[3]: Hele, on to někdo zhejtuje za mě, já už na takové kraviny nemám čas. ;)
Čeština je celkově strašně kouzelná, jestli o někom řekneš, že je staročesky kohout, nebo mu to podáš z biologického/medicínského pohledu...
A vůbec. Buďmě rádi za ty dary. Ještě by mohl někdo začít psát ostravsky, po vzoru oprásků nebo sekat jednu hrubku za druhou. A nebo dělat na RC výhradně minirecenze o třech větách. Oh, wait, to už dost možná někdo dělá... Ups!

6 nel-ly nel-ly | E-mail | Web | 21. srpna 2014 v 16:09 | Reagovat

Hm... co na to říct, pravda to bude :D
myslím, že 99% z nás recenze nepíše, prostě ne, ale i v těch "názorech" je hodně rozdílná kvalita
ale zase, čím víc jich je, tím víc je logicky nekvalitních článků, ale zase se najdou i ty poklady, takže proč ne, jen mě občas překvapí, že nakldatel opravdu spolupracuje s "recenzentem", co napíše:
Kniha se mi nelíbila, protože hlavní hrdinka na konci umřela, a to nebyl hezký konec.
äle jejich věc

já se každopádně pobavila, díky za článek, čas od času je takový výkřik potřeba, i když nic stejně nezmění a za pár měsíců si zas to samé přečtu jinde
co je meme jsem doteď nepochopila (jak se to teda čte? :D), rozbalování nefotím, můj wishlist nikoho nezajímá, a fotky jídla mi teda jako neber! :D ale ty patří na instagram

co se kladných recenzích ze strachu z nakladatelů týče, to jsem moc nepochopila (nedávno se to řešilo i facebooku) a docela mě děsí, že si tohle vůbec někdo může myslet, protože to pak můžeme psát rovnou promo články a bude klid

Vzhledem k tomu, jakých hrůz jsem u "RCreviews" byla svědkem, mám dojem, že nakladatelé (neříkám všichni, to ne) ty články stejně ani nečtou, takže psát kvůli nim bez kritik je kvalita, takže si tam můžou lidi psát, co chtějí ;-)

[5]: mám pocit, že takovou "mini recenzi" už jsem taky viděla, ale asi je to to nejmenší zlo :D

7 Michi Michi | Web | 21. srpna 2014 v 16:16 | Reagovat

Není jednodušší ty recenze nečíst a nerozčilovat se? :D
Osobně se jim docela spokojeně vyhýbám a jestl isi nějakou knížku přečtu nebo ne, nechávám čistě na svém úsudku bez ohlížení se na to, zda se někomu líbila nebo ne :D Ostatně kolik lidí bude mít stejný názor jako já? Málokdo.
A opravdu nesnáším recenze, kde na vás vyblijí celý obsah příběhu. No to pardon, to si pak tu knížku nemusím číst, že jo. Od toho jsou snad informační Anotace :D

8 cecilka cecilka | E-mail | Web | 21. srpna 2014 v 16:52 | Reagovat

Já se ve svých, ehm, recenzích (dost nerada těm svým knižním kecům tak říkám) o objektivitu nesnažím. Mám blog, který je celý postaven na mně, takže proč bych se vyhýbala subjektivním názorům na knihy? (Na objektivní recenze stejně nevěřím.) Ale zase se tu knížku snažím popsat tak, že někdo, kdo na můj blog nešťastně zabloudí, z toho textu pozná, co od té knížky čekat (samozřejmě se to ne vždy podaří).
Jinak nechápu, jak někdo, kdo ani nenapíše svůj názor, jen třikrát jinak napíše to, co je v anotaci, má tam hrubek tolik, že by každé slovo byo červené, má spoluprací jak... no prostě moc. (Teď ze mě samozřejmě mluví jen závist.)

9 Trinity Estridge Trinity Estridge | E-mail | Web | 21. srpna 2014 v 19:45 | Reagovat

Přiznám se, že mě docela rozčiluje, když nějaká kniha vyjde a najednou se na ní objeví pět set recenzí, jedna jako druhá. Navíc to jsou všechno Young Adult, takže nečtu ani recenze, ani ty knihy. Jinak, svoje "recenze" se snažím psát hlavně subjektivně a po pravdě. Pokud je to hnus, tak ho strhám, pokud se mi líbí, tak ho vychválím do nebes. Zatím to nějak funguje. Podle mě jsou ty spolupráce docela masakr, hlavně Fragment, protože spolupracuje se všemi a recenze na tyhle knihy jsou prostě na každém rohu. :D A děj v recenzi je zlo. Někdo odsuzuje kopírování anotace do recenze, ale já to třeba dělám, protože spoilery. :D

10 all-is-magic all-is-magic | E-mail | Web | 21. srpna 2014 v 20:07 | Reagovat

Nasmála jsem se :)) A i jsem kývala hlavou. Ráda si přečtu dobrou recenzi, ovšem jakoby se po nich slehla zem... A ty odstíny nejsou tak hrozné, když to člověk poslouchá jako audioknihu :DDDDD Dodnes mi v uších zní slastné: "Mr. Grey" a "Oh my god!" nebo: "Fuck.", protože se objevovali pravidelně v desetiminutových intervalech.

11 Míša Míša | Web | 21. srpna 2014 v 20:33 | Reagovat

Oba slovenske clanky kolem kterych se strhl ten humbuk jsem cetla a v mnohem s nimi souhlasim, takze jsem doufala, ze u zebe objevim neco noveho, ale bohuzel... Napsal jsi jinymi slovy (rekneme snaha o vtip, ironii a sarkasmus) to same co je v tech clancich - i nektere vyrazy jsi pouzil stejne ...

12 laurdes laurdes | E-mail | Web | 21. srpna 2014 v 21:01 | Reagovat

Píšeš o originalitě a papouškování názorů, přičemž si v zásadě jenom zopakoval to, co napsal onen slovenský blogger. S "vnitří bohyní" doslovně.

Tohle je další žabomyší hádka, zbytečné urážení a snaha udělat ze sebe něco "lepšího". Kdybys byl "lepší", tak bys to velkoryse přešel a takovejhlema ptákovinama by ses vůbec nezatěžoval.

Jenom mi teda mrzí, že ses nepustil do pravopisu, protože pak bych ti mohla pořádně tvrdě plYvnout do ksichtu.

13 "Wulfi" "Wulfi" | Web | 21. srpna 2014 v 22:32 | Reagovat

[4]: Díky za doplnění a za pochvalu! :)

[6]: Nemám, co bych dodal. Jsem rád, že tě článek pobavil. :)

[7]: Je, ale to by nebyla prdel. :D
*Kouká do slovníků a na internet. Hmm, tak tu "prdel" neobhájím, to prostě bylo sprosté.*

[8]: Souhlasím a myslím, že tak jak to děláš, je to asi ideální.
S těma hrubkama... nevím, asi nefungoval Word.

[9]: Souhlasím a jak jsem řekl kolegyni o patro výše - podle mě ideální.

[10]: A tak to má být, curva! :D Nebrat se vážně a smát se. :)
Jop, to si úplně dokážu představit. :D

[11]: Co chceš nového? Prostě si myslím to samé a prostě si myslím, že tyhle názory si zaslouží šířit. Žes něco čekala a já to očekávání nesplnil, je tak nějak tvůj problém. :D A výrazy jsem použil všehovšudy jeden - "vnitřní bohyni", s kterou mi nezbývá, než souhlasit.

[12]: Úrážení? Koho jmenovitě jsem urazil? Já se nesnažím o to, udělat ze sebe někoho "lepšího", protože jsem stejný hovado, jako oni. Jen s tím rozdílem, že tohle hovado si to uvědomuje a umí mluvit.
Mi povídej. :)

Že bych ale bodl do citlivého místečka, co? :D Taková procítěná reakce. :D

14 Bastera Bastera | Web | 22. srpna 2014 v 8:48 | Reagovat

Někdo nechápe smysl unboxingu, já zase nechápu smysl tohohle článku. V zásadě máš pravdu, taky mě štvou recenze, kde je napsáno x řádků děje a na konci líbila se mi, ale třeba jak ses pustil do Marty, že tam má dát jen anotaci a zhodnotit, já třeba u recenze anotaci nečtu, v Neoluxoru, novinách a ve všem taky anotaci nemáš a ráda si přečtu něco o čem kniha a udělám si přehled o postavách, jasně člověk nesmí prozradit moc, to je právě na tom to umění, ale zkrátka náznak děje a na něm dokázáno hodnocení by tam být měl. Za druhé mám pocit, že se snažíš jen za každou cenu si těmito články zvednout ego a snažíš se být tak vtipný a tak hejtovací, až mě to nebaví, ale proti gustu... :) Jen mi to přijde úsměvné ve chvíli, kdy se člověk doslechne, že s Tvými slavnými recenzemi do Sardenu to zase tak slavné není, aneb jednooký si hraje na krále :)

15 "Wulfi" "Wulfi" | Web | 22. srpna 2014 v 9:19 | Reagovat

[14]: Nemyslím si, že bych se do ní pouštěl. Prostě jen názory a vesměs konstruktivní debata. A navíc, ta další recenze, co napsala dva dny poté, byla ale CURVA! MNOHEM lepší. Možná ta diskuze pomohla, kdo ví.
Ohledně toho, že tam "má dát jen anotaci a zhodnotit" bych se vyjádřil asi nějak takto, citují sám sebe v reakci, že do recenze autorka nikdy nepřepisuje víc, než co je v anotaci: "Pokud nikdy neprozradíš víc, než v anotaci, tak proč tam rovnou nedáš tu anotaci a nevěnuješ se pouze knize jako takové, jak se to v recenzích obyčejně dělá?" Nebo se snad v recenzích už nevěnuje dané knize? Sorry, mám v tom po dnešku fakt bordel. :D
To je pravda, já mám totiž fakt neskonalou potřebu si honit ego. :D
Nevím, kdo je pokládal za "slavné" a ani nevím, kdo od nich co čekal, ale nikde jsem neříkal, že píšu nějak extra, pokud si dobře pamatuju, takže... fajn, dík za feedback. (y)

16 Jana Jana | E-mail | Web | 22. srpna 2014 v 9:27 | Reagovat

:D pobavilo.

17 Jeremiáš Jeremiáš | Web | 22. srpna 2014 v 10:08 | Reagovat

Tak si tu spolupráci s nějakým nakladatelstvím asi přeci jen rozmyslím a zůstanu nezávislý. Díky za varování!

18 Arvari Arvari | E-mail | Web | 22. srpna 2014 v 10:20 | Reagovat

Neříkám, že tenhle článek je názorově úplně mimo, ale upřímně, mám pocit, že se snažíš bejt vtipnej tak intenzivně, že to působí vážně křečovitě, poněkud přechytrale a značně nesympaticky. Možná by nebylo od věci omezit ty přeškrtnutý a zazávorkovaný 'vtipný' připomínky ve stylu 'tohle jsem sem vůbec nechtěl napsat, to je jen tok myšlenek, jak se to sem proboha dostalo?'. I když máš nepochybně v něčem pravdu, když člověk čte půlku článku s pozvednutým obočím nad dalším vtipem v absolutně stejným stylu, asi to není to pravý ořechový. (Nebo přicházím o smysl pro humor. Hups.)
Záporný recenze mi nevadí, nevadí mi ani to, když jsem na ně dopředu lehce upozorněná. Když někdo knížku zdrbne (myslím někdo, komu věřím a o kom vím, že je na tom s vkusem podobně), aspoň vím, že tohle vážně nebude pro mě. Stejně tak mi nevadí spousta recenzí na knížku, co právě vyšla a na kterou všichni čekali. Recenze je žánr, co se primárně věnuje právě AKTUÁLNÍM dílům - knížkám, co právě vyšly, filmům, co jsou v kině. Těm starším se může věnovat kritika. A co mají všichni dělat, přečíst knížku, na kterou se těšili, a s psaním/zveřejněním recenze čekat čtvrt roku, aby si někdo náhodou nestěžoval, že na jeho vkus je recenzí na tu knížku moc? Zrovna na tohle totiž existuje jednoduchej recept, stejně jako na unboxingy a podobný blbiny, co tě nebaví. (Soukromý tip, u unboxingů aplikuju totéž a hele, nebudeš mi věřit, ono to funguje.) Prostě na ten článek NEKLIKEJ. A když už omylem klikneš, každej panel v prohlížeči má v rohu roztomilej křížek, co tvůj problém rychle vyřeší. Někoho ty články baví. Tak je nech, ať je píšou. Je to vážně tak těžký? Vlastně, totéž platí i pro tu poznámku o tom, jestli by lidi četli některý knížky, i kdyby je nedostali jako recenzák. Světe div se, někdo dost možná i jo. Opět platí, je tak těžký je nechat, ať ti čtou a líbí se jim to?
Mimochodem, pokud jde o tu vnitřní bohyni, kamarádka mi posílala asi pět ukázek z Odstínů. Je fakt, že cíleně vybírala úryvky, kde byla vnitřní bohyně zmíněná, ale to je vedlejší. V každý ukázce totiž byla ta vnitřní bohyně tak absolutně ABSURDNÍ, že věřím, že kdybych tu knížku přečetla a byla recenzent, nepochybuju o tom, že to zmíním taky, nezávisle na všech ostatních. (Ale furt platí, že komu se to líbí, prosím, ať se mu, respektive patrně jí, to líbí. Každej holt máme něco.)
A ještě něco... Slovo 'šukat' ve starší češtině neznamená tak docela (respektive jen) to, co si myslíš. 'Panna Pepinka hledala po poli' (Divá Bára) je trochu blbost, nezdá se ti? V příkladu, co jsi uváděl, a i v drtivé většině ostatních případů, kdy jsem se s užitím toho slova setkala, to znamená dělat nějaké drobné práce. V tom smyslu, že se pohybuju po pokoji, tady smetu drobečky ze stolu, tady utřu nějakou šmouhu... To jen, abys měl v pořádku fakta, až budeš příště argumentovat, proč nejsi sprosták, když používáš slova, co v současnosti primárně vnímáme jako sprostá... ;)

19 "Wulfi" "Wulfi" | Web | 22. srpna 2014 v 12:01 | Reagovat

[16]: Přijde zas. :)

[17]: Jako... nemělo to být úplně varování ohledně spolupráce, ale spíš ohledně psaní recenzí. Hele, já třebas spolupracuju s hromadou nakladatelství a nějak moc mě to neomezuje. Těžko říct, no. :)

[18]: Úúúúff, to bylo vyčerpávající, ale děkuji, děkujííí! :D On je tu ale problém, že člověk na to ani nemusí klikat. Stačí jit na Facebook. Jasně, teď mi určitě doporučíš si hipstersky zrušit i Facebook, ale to bych potom neměl na co nadávat. :C Člověk to vidí pořád a je to otravné, páč to zabírá hromadu místa, kde třebas místo hnusné obálky mohla být pěkná reklama (hezký oxymorónek).
Thank you for getting my facts straight. To víš, jak to není na Wiki, tak to prostě nevím. :D :D :D Ne, zrovna tohle říkala profesorka ve škole. Hmmm.

20 laurdes laurdes | E-mail | Web | 22. srpna 2014 v 12:09 | Reagovat

Urazil jsi všechny, kteří natáčí unboxingy, všechny, kteří fotí jídlo s knížkama a všechny, kteří mají tu drzost psát meme. Pořád je to lepší než chlastat a hulit, dokonce je to i o dost lepší než se takhle povyšovat.

Do citlivého jsi ani moc nekopnul, můžeš si dohledat kolik unboxingů jsem natočila a kolika meme se účastním, jenom mě prostě sereš.

Každej se pořád ohání svobodou slova, já ti jí neberu, piš si co chceš (já si taky píšu co chci). Ale uvědom si, že takovej génius, jak si myslíš, nejsi.

Ještě se teda vyjádřím k těm anotacím, protože to je zajímavé téma. Já je nepoužívám, protože je často píšou lidi, kteří tu knížku ani nečetli. A pak se nemůžeme divit, že jsou často dost zavádějící, nepřesné nebo třeba i plné spoilerů. To si radši napíšu "svou vlastní anotaci", u ostatních je mi to ale v zásadě jedno. Ať každý používá, co mu vyhovuje :)

21 "Wulfi" "Wulfi" | Web | 22. srpna 2014 v 13:11 | Reagovat

[20]: Jejky, no to je mi líto. :C To, že někteří z nich jsou urážlivý a vztahovačný prdele(*) a nevezmou si z tohoto článku "to podstatné", to fakt není můj problém. Víš co, satira. Na to už potřebuješ mít něco načteno, abys věděla, jak funguje.

No nemám zrovna nic lepšího na práci! :)

Klídek, jo? Zklidníme ten testosteron, potlačíme estrogen a adrenalin a spíš se soustředíme na tvorbu dopaminu, comprender, seňorita? Dyť venku je určo tak hezky.

Nikdo tě nenutí, abys používala oficiální anotace a tak je tak nějak tvoje věc, co tam máš nebo nemáš. Pro mě za mě si tam měj trebars obrázek Trepky velké. Nevidím souvislosti...

(*) Koukal jsem do slovníků a internetů, ale tu prdel prostě neokecám. To sprosté bylo. :C

22 Michi Michi | Web | 22. srpna 2014 v 13:53 | Reagovat

Vidím, že napsat si na svém blogu, co koho napadne, je opravdu velký průser :D Buď ho zhejtují za to, že píše s*ačky nebo zhejtují toho, co zhejtoval onoho, protože i on píše s*ačky. Očividně se tu tedy brodíme až popás vlastními exkrementy, což je velice vábná představa.
Že se na to lidi nevykašlete :D Ať si každý píše, co chce, co z toho. Tak jeden napíše, co se mu zlíbí, druhý mu to pohní, protože se mu to nelíbí a jeho zase pohaní další, kterým se to nelíbí, to je prostě koloběh života :D

23 myanmar myanmar | Web | 22. srpna 2014 v 16:16 | Reagovat

Já ti budu trochu oponovat - mám dojem, že kvalita recenzí a kvalita knižních blogů obecně se spíše zvyšuje, než naopak. Před nějakými dvěma lety mi připadalo, že narazit na dobrý blog je téměř zázrak, ale dnes už ten pocit nemám. Většina recenzí, na které narážím, mají hlavu a patu, i když uznávám, že fenomén meme a podobných kratičkých jednovětných článků je stále velmi výrazný. (Ano, taky meme většinou nečtu, unboxingy nesleduju,ale ani jedno mě neštve).

Žíly mi netrhá ani fakt, že narážím na milion recenzí na jednu a tutéž knihu. Je to logické. Knižní blogosféra svým způsobem odráží knižní trh jako takový. Knihy, které se nejvíce čtou, se prostě i často recenzují. Navíc mnoho knih je populárních díky masivní reklamní kampani, do které lze zahrnout i poskytování recenzních výtisků... takže tak.

Jiná kapitola je ta snaha recenzentů pochválit každý recenzní výtisk, který se k nim dostane. Tam s tebou souhlasím. Faktem je, že kniha se dá zkritizovat tak, aby nakladatelství "netrhalo smlouvu" (jasně, většinou žádné trhatelné smlouvy neexistují, ale rozumíme si) - a rozhodně je to lepší řešení než psát falešně pozitivní recenze. A ano, recenze by neměla být převyprávěný děj.

Každopádně gratulace k rozpoutanému flamu, jdu si otevřít džusík a přečíst komentáře na facebooku. Možná bych ale uvítala, kdybys sesmolil nějaký článek o tom, co teda "jo" místo těch věčných "hejtů" (i když se dobře čtou).

24 "Wulfi" "Wulfi" | Web | 22. srpna 2014 v 19:08 | Reagovat

[22]: Jo, přesně. Někdo s tebou nesouhlasí, někdo nesouhlasí s tím, kdo nesouhlasil a tak to má být. Je to naprosto přirozené a je to v pohodě - ba naopak, díky za to, protože tomuhle vděčíme za schopnost dávat kritiku, vytvářet názory apod. Jenže to lidi moc nechápu, berou sebe (a tyhle hejty) děsně vážně a reagují přehnaně, až hystericky. (Laurdes, už v pohodě?)

[23]: Popravdě, ono je toho pořád stejně. Jazýček vah se podle mě moc nepohnul. Akorát špatné recenze, špatní bloggeři a špatný věci se prostě víc řeší a jsou víc vidět, proto to vypadá, že je toho míň. A na druhou stranu, pokud člověk filtruje tyhle "ne-recenze" a zaměřuje se jen na to oobré, pak není divu, že všude vidí JEN to dobré. :)

S tímhle souhlasím a jsem si toho vědom, nicméně, na světě je kupodivu většiny osazenstva hromada jiných knih, které se dají recenzovat, ne jen tyhle provařený fláky. Ale je v tom i určitá míra populismu, chuť líbit se a vsadit na jistotu.

jo, rozumíme. :)

Díky, díky. :) Pročti komenty a třeba pak přijdeš na to, proč by mě bloggeři asi rovnou upálili, kdyby po tomhle hejtu následoval článek "How to write review". :D Navíc, já přece nic nedokázal, tak nemám co radit. :D :D

25 Arvari Arvari | E-mail | Web | 22. srpna 2014 v 20:59 | Reagovat

[19]: Asi ti trochu nabourám svět, ale učitelé na střední nemají vždycky jen pravdu. A taky pro lepší pochopení látku dost zjednodušujou... ;) A mimochodem, na wiki to je... =D
A proč bych ti měla doporučovat rušit facebook? Taky ho mám. Ale prostě ten příspěvek na zdi přejedu, stejně jako cokoliv jinýho, co mě momentálně nezajímá, vážně nevím, kde je v tom problém... Že ztratíš vteřinu času, než pohledem přeletíš titulek článku v odkazu? Že musíš otočit kolečkem myši, aby ses dostal níž? Já v tom prostě nevidím tu tragédii... =D

26 Anna Anna | Web | 23. srpna 2014 v 8:45 | Reagovat

Ja teda souhlasim na sto procent. Ale zas otazka je, kdo je cilovka takovych recenzi - vzhledem k tomu, ze to jsou lidi podobnyho razeni, tak jim to vyhovuje. Ta komunita je dost uzavrena a provazana mezi sebou (aspon mam ten pocit). Navic mam pocit, ze narazit na dobry blog se snad neda. Nejake tipy? :D

27 Aka Aka | 23. srpna 2014 v 12:06 | Reagovat

Doufám, že tohle je jen tvůj psaný projev, protože jestli takhle mluvíš normálně, někdo ti dá brzo do držky.(Tím nemám na mysli tvoje názory, ale slova, který používáš)
Stay humble.

28 Wolf Draven Wolf Draven | E-mail | Web | 24. srpna 2014 v 0:43 | Reagovat

Člověk pár dnů není na netu a pak se nestačí divit :D
Mám pocit, že čas od času mívám jistá déjà vu :D
Chvílu klid a pak to začne nanovo...začíná to být trošku nuda.

29 Kaisa Kaisa | E-mail | Web | 24. srpna 2014 v 13:53 | Reagovat

Ech... chtěla jsem sem vkládat nějaký super dlouhý a zajisté inteligentní komentář (pokud bys chtěl přecházet ironii, tak raději poznámka, že toto doopravdy vážně myšleno nebylo), který jsem po dlouhé úvaze raději nechala jen hezky v počítači, protože se mi nechce číst nic dalšího, co by reagovalo na mojí svobodu slova (jelikož tvůj styl psaní mne irituje neuvěřitelným způsobem a připomíná mi ty blbce v posilovně, co si ukazují svaly a prohlíží se v zrcadle). Jen by mi to pokazilo den a ono je dneska tak krásně, že ano... (A houby pokazilo den, lidí jako ty je hodně, co bych se babrala s dalším, co neumí držet jazyk za zuby a z puberty ještě nevyrostl... (Při nejlepším mu jednou někdo dá přes pusu, aby dal konečně pokoj, ale co já vím, třeba podobné kecy ve skutečnosti nevedeš, protože si neumím představit člověka, co by tohle poslouchal dobrovolně a nacházel se v mojí situaci.))
Každopádně vyjadřuji svůj souhlas se vším, na co ty reaguješ s nadmírou potřeby dokázat světu, že si ten nejlepší a máš pravdu (mnohdy poznámkami ze kterých srší arogance či pokus dokázat světu, že si spolkl všechny encyklopedie světa - smiř se s tím, že pravděpodobně nejsi jediný). Jenže k čemu je objevovat Ameriku, když už to někdo udělal před tebou?
Tudíž závěrem bych mohla objevit nějakou pointu, protože na navážení se do ostatních jsi tu ty. Ale já tě neurážím, jen vyjadřuji svůj názor! Co tím chtěl básník říci... Až příště budu hledat blogera s recenzemi, tak se podívám, jestli nemá podobné tendence jako ty. Člověk by se pak pomalu styděl, že s tím stvořením měl něco společného (byť jen jeden like na facebooku).

30 Tea Tea | E-mail | Web | 22. března 2015 v 14:52 | Reagovat

Moc se omlouvám, že zde píšu komentář, nejedná se o článek, ale osobnější dotaz či prosbu. Dostala jsem na tebe kontakt od blogerky Em. hledám někoho, kdo by byl ochotný mi pomoct s mým vzhledem na mém blogu.
Ne udělat celý nový, ale jen poupravit a změnit pár věcí, samozřejmě chápu, že ne každý má čas, ale jde i o to, kdo to umí a opravdu by mi pomohl :) Pokud nemůžeš, nebo nechceš omlouvám se předem za můj komentář a ignoruj ho prosím :) Děkuji moc Tea.

31 cheap_viagra cheap_viagra | E-mail | Web | 22. května 2017 v 19:08 | Reagovat

Hello!

32 Annlaump Annlaump | E-mail | Web | 26. května 2017 v 5:46 | Reagovat

wow look it best cialis price

      http://buycialisfxz.com/ - buy cialis

    <a href="http://buycialisfxz.com/">order cialis</a>

    cialis 40mg home

33 Demidlaump Demidlaump | E-mail | Web | 27. května 2017 v 20:08 | Reagovat

generic cialis canada cheapest

      http://buygvcialisonline.com/ - cialis generic

    <a href="http://buygvcialisonline.com/">cialis online</a>

    donde comprar cialis en espan

34 Demidlaump Demidlaump | E-mail | Web | 28. května 2017 v 19:14 | Reagovat

follow link cialis tadalafil

      http://buygvcialisonline.com/ - order cialis

    <a href="http://buygvcialisonline.com/">cilais price</a>

    walmart generic cialis

35 Irishlaump Irishlaump | E-mail | Web | 6. června 2017 v 1:13 | Reagovat

cialis gliederschmerzen

      http://buycialisko.com/ - cheap cialis

    <a href="http://buycialisko.com/">generic cialis</a>

    where to buy cialis canada

36 Irishlaump Irishlaump | E-mail | Web | 7. června 2017 v 7:37 | Reagovat

cialis dosage by body weight

      http://buycialisko.com/ - buy generic cialis

    <a href="http://buycialisko.com/">cialis online</a>

    soft tab cialis uk

37 Andrewlaump Andrewlaump | E-mail | Web | 10. června 2017 v 23:21 | Reagovat

payday loan talk offs

      http://nofaxpaydaynvz.com/ - no fax payday loan

    <a href="http://nofaxpaydaynvz.com/">no fax payday loan</a>

    american general fina

38 Moiseslaump Moiseslaump | E-mail | Web | 11. června 2017 v 22:43 | Reagovat

cash advance in 10128

      http://fastcashisok.com/ - payday advance loan

    <a href="http://fastcashisok.com/">faxless payday loan</a>

    legitimate payday loans bbb

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.